top of page

VISIT VESTBREDDEN 2023

Solidaritetsfestivalen Visit Vestbredden tar for andre år på rad over området fra Eventyrbrua til Hausmania med feiring av palestinsk kultur – en "kulturell okkupasjon av Akerselvas vestbredde". Palestinsk musikk, dans, mat, film, kunstutstilling og aktiviteter for barn som ansiktsmaling, plakatverksted og drageflyvning. Også i år vil det være mulig å delta på festivalen en hel dag uten å måtte betale en krone. 

1a6c21_12d89d13135a49a686db44afcc260afa~mv2.png

PROGRAM 13.MAI:


12:00 – 15:30 på Vestbredden
Utendørs scene med musikk, dans og appeller, matboder, salg av palestinske produkter, stands, drageflyvning og andre aktiviteter for alle aldre. I bakgården til Hausmania er det servering av palestinsk mat og ulike aktiviteter som plakatverksted og ansiktsmaling.

16:30 – 17:30 foran Stortinget
Markering foran Stortinget med appeller og kulturinnslag med påfølgende demonstrasjonstog gjennom Torggata tilbake til festivalområdet. Program for markeringen kommer snart.

17:30 – 19:00 på Vestbredden
Festivalprogrammet fortsetter på Vestbredden med musikk, mat og stands

19:00 – 21:00 på Grusomhetens Teater


HOW TO MAKE A REVOLUTION

av Einat Weizman og Issa Amro

Dokumentarteater, lesning iscenesatt av Motforestillinger, i samarbeid med Einat Weizman

Etterfulgt av samtale med Weizman og Issa Amro, ledet av dramatiker og forfatter Finn Iunker.

Med: Einat Weizman, Tamer Nafar, Anna Dworak, Gisle Hass og Marius Kolbenstvedt

 

Konsulent: Vibeke Harper

19:00 – sent på Melahuset
Konserter på Melahuset med headlinere bla. fra Palestina 

 

22:00 – sent på Hausmania
Klubbkveld med palestinsk tema og undergrunnsmusikk

 

—————————————————————

Hvorfor 13. mai?
Visit Vestbredden arrangeres nærmeste lørdag til 15. mai — «Nakbadagen». Denne dagen markerer i år at det er 75 år siden over 700 000 palestinere ble drevet på flukt, og mange tusen drept. Fordrivelsen av det palestinske folket pågår fortsatt. I dag lever over seks millioner palestinere som statsløse flyktninger utenfor Palestina, forhindret fra å returnere til sitt hjemland, og på Vestbredden og i Gaza lever de under en brutal okkupasjon av Israel. Bli med og vis solidaritet med det palestinske folket ved kulturell motstand og feiring av palestinsk kultur under Visit Vestbredden 2023.

 

—————————————————————

 

Arrangeres av:
Palestinakomiteen i Oslo
Palestinakomiteen i Norge
Den palestinsk-norske foreningen
Solidaritetsungdommen og Norsk Folkehjelp
KFUK-KFUM Global
Motforestillinger
Melahuset

Lang liste av finansierende og tilsluttede organisasjoner, foreninger og selskap kommer snart

 

 

 

Nytt i år er blant annet store headlinere (TBA), blant annet fra Palestina, som spiller for oss på Melahuset på kvelden, fremtrer på teaterforestilling på Grusomhetens teater og drar i gang mer dans på klubbkvelden på Hausmania. Følg med på detaljert program som oppdateres på Facebook og på nettsiden www.visitvestbredden.no

For å kunne gjennomføre alt dette, er festivalen avhengig av støtte. Om du har mulighet til å bidra, send vipps til #72483 (Palestinakomiteen Norge), velg Visit Vestbredden, og bidra til å lage folkefest for menneskerettigheter.

Se Visit Vestbreddens hjemmeside for flere detaljer www.visitvestbredden.no

bottom of page