top of page

THE JOURNEY OF THE OTHERS (2019)

Dokumentarfilm av Jamie Villareal

Filmvisning med påfølgende Q&A

Når: Søndag 12.mars, kl 15.–16.45 

Hvor: Teatersalen, Vega Scene

Billetter: Vega Scene

Etter visning åpnes det for spørsmål til Ahmed Tobasi, kunstnerisk leder for The Freedom Theatre, og med i filmen.

Støttet av Fritt Ord og Norsk Kulturråd

 

The Freedom Theatre i flyktningleiren i Jenin vokser et kulturelt opprør frem; den neste palestinske intifadaen. Hele teateret gjennomsyres av den kraftfulle visjonen om å dyrke frem en landsomfattende kulturell motstand – og en motstandens kultur. De tar i bruk et bredt spekter av verktøy som teaterforestillinger, verksteder, festivaler og undervisning av barn og unge.  

Filmen følger gruppe modige skuespillerne som hver dag risikerer livet for å virkeliggjøre drømmen om å spille dokumentarteaterstykket «The Siege» i New York. Forestillingen handler om beleiringen av fødselskirken i Betlehem i 2002, der palestinske frihetskjempere forskanset seg under den forrige intifadaen. Beleiringen endte med en forhandlingsløsning, der frihetskjemperne fikk fritt leide ut av landet. 

Mens skuespillerne trosser israelske myndigheters hindringer og begir seg ut på den strabasiøse reisen mot Amerika, fylles teatersalen i Jenin opp av barn fra flyktningleiren. Gjennom teaterleker kan barna glemme okkupasjonens sår for en stund. I teateret kan deres mest smertefulle okkupasjonserfaringer gis et kunstnerisk uttrykk og transformeres til frihetshåp. 

bottom of page