top of page
Search
  • Writer's pictureMotforestillinger

Okkupasjonens fanger på Vårskjermfest


Forestillingen Okkupasjonens fanger av Einat Weizman og palestinske politiske fanger, oversatt til norsk og regissert av Marius Kolbenstvedt, skulle delta på Vårscenefest i Tromsø i månedsskifte april/mai, men så kom koronaen og alle fysiske arrangementer måtte avlyses.

Arrangørene RadArt og Rådstua teaterhus tok en kort tenkepause, før de forvandlet den fysiske teaterfestivalen til en Vårskjermfest. Og dermed ble MOTforestillinger kjent med stømmeformatet.


2. mai var det premiere på en digital kortversjon av teaterforestillingen Okkupasjonens fanger. Vi strømmet fra Vega Scene, hvor Thomas Dalby og dinstream stod for regien, med Marianne Siljuberg som produsent.

De tre skuespillerne Gisle Hass, Terje Ranes og Benjamin Lønne Røsler spilte tre scener i Vega Scenes teatersal, dramatiker Einat Weizman spilte seg selv i Tel Aviv og skuespiller Kamel El Basha spilte rollen X i Ramallah. I tillegg leste poeten Dareen Tatour sitt eget dikt, via opptak.


I etterkant av visningen, ledet Trond Peter Samsø Munch (i Tromsø) ettersnakk med Einat Weizman (i Tel Aviv) og Marius Kolbenstvedt (i Oslo).


Se utdrag fra digital versjon av Okkupasjonens fanger her.

Se utdrag fra teaterforestillingen Okkupasjonens fanger her.Situasjonen for palestinske politiske fanger har gått fra vondt til verre under koronapandemien. Vi oppfordrer våre følgere til å støtte opp om menneskerettighetsorganisasjonen Addameers arbeid.

Les mer om Addameer her.
22 views0 comments

Recent Posts

See All

Hozzászólások


bottom of page