top of page
Search
  • Writer's pictureMotforestillinger

MOFO på Visit Vestbredden 2023

Updated: Nov 2, 2023

13. mai arrangerer Palestinakomiteen festivalen Visit Vestbredden i Oslo for andre år på rad.

Vi gleder oss til å delta i feiringen av palestinsk kunst og kultur, og samtidig markere motstand mot Israels okkupasjon av Palestina.


Se videoen fra i fjor, og hold av datoen – dette blir vårens heftigste folkefest for menneskerettigheter!På festivalens hjemmeside kan du blant annet lese om bakgrunnen for festivalen. De skriver:


"Visit Vestbredden arrangeres under årets Nakba-helg og formålet med arrangementet er å presse frem politisk endring gjennom massemobilisering, sette lys på brudd på folkeretten og menneskerettighetene, og tilrettelegge for underholdende og aktiv læring for alle aldre.


Vi inviterer alle til å bli kjent med palestinsk kultur og historie gjennom en rekke kunstneriske, faglige, kulinariske, og musikalske innslag gjennom et inkluderende og hovedsakelig kostnadsfritt aktivitetsprogram."


Festivalen er primært drevet av frivillig arbeid. Om du vil bidra til å gjøre arrangementet mulig, kan du vippse til #72483 (Palestinakomiteen Norge), velg Visit Vestbredden. Eller du kan gi støtte via Spleis: https://www.spleis.no/project/321948


How to Make a Revolution

Motforestillinger deltar for første gang i år, blant annet med en iscenesatt lesning av dokumentarteaterstykket How to Make a Revolution av Einat Weizman og Issa Amro. Vi besøkte dem begge i august 2022.


I artikkelen Sumud: De standhaftiges revolusjon i Norsk Shakesprearetidsskrift kan du lese mere om både Weizman og Issa, teaterforestillingen og bakgrunnen for stykket.


I tillegg til Weizman og Amro, kommer også skuespiller og musiker Tamer Nafar til Oslo. Han skal gestalte Issa i teaterstykket.


Issa Amro kommer fra Hebron, byen der Israels apartheidpolitikk kommer svært ekstremt til uttrykk. I over 20 år har han bygget et lokalt og internasjonalt nettverk for solidaritet, og er medgrunnlegger av Sumud-house og Youth Against Settlements i Hebron på Vestbredden.

Amro er en av de 0,03% tiltalte i israelske militærdomstoler som har blitt frikjent. Med utgangspunkt i rettssakens teatrale absurditet, fortelles en historie om skuffelse og politisk bevisstgjøring, og forvandlingen av hevngjerrig sinne til organisert ikkevoldelig motstand mot okkupasjonsmakten.

Amro var nylig i FN og avla vitnemål: https://media.un.org/en/asset/k1b/k1bdjafpxn


Einat Weizman er dramatiker, antisionist og støtter BDS. Hun har skrevet en rekke stykker som

går i strupen på israelsk historiefortelling, apartheid, okkupasjon av Palestina, og behandlingen av palestinske politiske fanger. Motforestillinger har samarbeidet med Weizman flere ganger, som i 2017 da hun viste forestillingen Shame på MOFO-festivalen på Egal teater, I, Dareen T i 2019 og den norske versjonen av Okkupasjonens fanger i 2020, begge på HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival på Vega Scene.


Tamer Nafar skuespiller, manusforfatter, musiker og aktivist. Nafar kommer fra Lydd, og er 48'er (palestiner født i dagens Israel). Han var en pioner innen palestinsk hiphop og grunnla bandet DAM i 1999. I tillegg til en internasjonal musikkarriere, har Nafar samskrevet flere filmmanus, blant andre Junction 48 (2017), der han også spiller hovedrollen.Les mere om den kommende iscenesatte lesningen: https://www.motforestillinger.net/how-to-make-a-revolution​


Vi har flere spennende planer for våre fine gjester fra historisk Palestina, så følg med på oppdateringer på vår hjemmeside og vår facebookside.


Oppdatert program finner du også på festivalens Facebook-arrangement: https://www.facebook.com/events/1644752425937687?locale=nb_NO

242 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page